About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

P1040633Vrijdag 31 mei 2019

Traject: Dinant - Huy

Afstand: 62,83km

Tijd: 3h 48min

We hadden niet echt haast vanmorgen, het weer is goed en we hoeven niet te vroeg bij het gereserveerde hotel aan te komen een beetje buiten Huy. Eerst langs de boulevard, waar er markt was en we kaas en broodjes voor de lunch kochten.

Daarna heerlijk over een fietspad langs de Maas, dachten we! Maar nee, een brug over een stuw was wegens werkzaamheden afgesloten, dus we moesten door tot de volgende brug, over een redelijk drukke weg. Nog mazzel dat het na Hemelvaartsdag niet al te druk was, maar het gesjees van de auto’s langs ons heen, werkte toch op onze zenuwen!

Gelukkig, was de brug bij de volgende sluis wel open en konden we naar de linkerkant van de rivier over fietspaden verder. Niet alles is mooi van asfalt voorzien, soms kinderhoofdjes en tegels die los lagen. Enfin oppassen geblazen.

We kwamen een Belgische fietser tegen, die ons informeerde over de staat van het fietspad, en wij op onze buurt over het deel waar wij vanaf kwamen. Even gezellig gekletst.

Nog een keer gekletst toen Kees op een hobbelig stukje, een boutje van de bevestiging van zijn videocamera, voorop de bagage drager, kwijt raakte en moest opzoeken. Gevonden, en in de tussentijd had Jenny al in geuren en kleuren over onze ervaringen op de fiets vertelt. Ook weer een gezellige onderbreking.

Mooie huizen en kasteeltjes hier langs de Maas, veel foto’s gemaakt en video’s. Geluncht aan een tafel met bankje, die hier om de haverklap te vinden zijn. Het was trouwens wel druk op dit pad, gezien het lange weekeinde en het mooie weer kwamen we heel wat fietsers, wandelaars en joggers tegen.

Namur hebben we een beetje links laten liggen, veel verkeer en de stad trok ons niet zo, Huy hebben we wel wat meer bekeken en ook de nodige inkopen gedaan, de tas met foerage raakte leeg.

Toen we weer op pad wilden na de inkopen, kwam er een Belgische familie op ons pad, die helemaal verrukt waren van Famke in het karretje. Vader, moeder, opa, oma en kinderen moesten Famke allemaal even aaien en een van de kinderen vroeg bezorgt of we wel elke keer ergens konden slapen met de hond. Lief!

Druk in Huy, dat wel, maar dat komt ook omdat we zeer rustige fietspaden gewend zijn. Vooral het stuk vanaf Namur naar Huy was bijna leeg. De natuurschoon is ook heel anders dan van Dinant naar Namur, veel staal industrie, en veel fabrieken die verlaten zijn.

Ons hotel was een verrassing, een heus  Chateau waar we nog net de laatste kamer konden krijgen, wel met twee aparte eenpersoonsbedden, maar dat moet maar voor een keer! Heerlijk de krakende trappen naar de tweede verdieping en gelukkig was het restaurant open vanavond, want we zaten te ver van de stad om daar lopend heen te gaan. Aardig personeel ook en het eten was zeer goed.

Cycling blog Jenny & Kees

In this blog you can follow us on our cycling trips around the world

Stay in touch

You can contact us via our Contact Form