About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

P1040677Zaterdag 1 juni 2019

Traject: Huy - Maastricht

Afstand: 63,77km

Tijd: 4h 13min

Een warme dag zou het worden, dat klopte, we zagen om 9:45 dat het 24 graden was. Maar ja, als je in Soedan met 45 graden gefietst heb, is dat niets! Wel lastiger voor Famke, maar ze heeft zich kranig gedragen en het ging zeer goed.

Het eerste deel was wat moeilijk, het fietspad naast de nationale weg, was opgebroken en we konden niet anders dan daar langs fietsen. Nog een mazzel dat het zaterdag is, en er niet zo veel verkeer op de weg was.  Gelukkig vonden we het fietspad langs de Maas vrij snel en werd het wat rustiger en veiliger. In België wordt er veel opgebroken, dus we moesten regelmatig een andere weg nemen om daar omheen te rijden. Gelukkig stonden er wel veel  bordjes met aanwijzingen om naar Liège en naderhand Maastricht te rijden, maar langs de Maas na Luik, was een fietspad afgezet, waarvan naderhand bleek dat die gewoon te gebruiken was. Enfin, we hebben geen erg hoge pet op van de conditie van de fietspaden en lokale wegen hier rond Luik, maar we zijn er gekomen. De beheerders van de fietspaden zijn ook geen fietsers denken we, het is niet echt handig om in en klim een hek te plaatsen waar je langs moet manoeuvreren. Kees vergistte zich, kon niet op tijd uit de pedalen komen en viel om. Gelukkig viel het ook mee!

Het gekrioel door Luik en de voorsteden, werd niet erg gewaardeerd, maar toen we eenmaal Luik uit waren, ging het beter. De veerboot bij Eijsden bracht ons in Nederland, jeetje, niet te geloven dat we daar alweer zijn. Dat werd gedeeld door de vele reacties op onze WhatsApp groep, waar we een foto plaatsen voor het bord van die stad, in spiegelschrift weliswaar!

We slapen in een business hotel een beetje buiten Maastricht, omdat het lange weekeinde veel mensen op de been heeft gebracht, waren er niet al te veel hotels waar er nog plaats was. Beetje vreemd om tussen universiteitsgebouwen en kantoren te slapen, maar het is zoals het is. De kamer is geweldig en de ruimte in het hotel is zoveel anders dan wat we tot nu toe mee gemaakt hebben!

Morgen, zondag wordt het kennelijk  nog warmer, dus proberen we op tijd te vertrekken. Onze fietsen konden gelukkig in het kantoortje van het personeel gezet worden, in de garage had Kees geen vertrouwen, iedereen kan daar gewoon naar binnen huppelen!

Cycling blog Jenny & Kees

In this blog you can follow us on our cycling trips around the world

Stay in touch

You can contact us via our Contact Form