About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

Zondag 2 juni 2019

Traject: Maastricht - Roermond

Afstand: 55,82km

Tijd: 3h 17min

IMG 2706Er werd 30 graden voorspeld, dat klopte! Op de GPS gaf hij zelfs 35,5 graden aan. Voor ons warm, voor Famke te warm, maar ze heeft het goed doorstaan. We zijn elk uur afgestapt, en haar laten drinken. Toen we eenmaal in het hotel in Roermond kwamen, ging ze languit in de kamer liggen slapen. Maar dat doet ze eigenlijk altijd wel. In de kar zitten hobbelen is ook vermoeiend.

Kees twijfelde tussen rechtstreeks naar Roermond gaan over de fietspaden die langs de rijksweg liggen, of toch de Maasroute, die langer is, maar wel meer beschutting gaf en natuurlijk water, waar in afgekoeld kon worden.

De poging om die Maaasroute te vinden, mislukte, dus toch maar de rijksweg opgezocht. Eerst wel lang en lekker omhoog, maar het vliegveld van Maastricht, maar gelukkig in de schaduw van de bomen. Daarna ging het rap, vaak beetje bergaf, maar vooral door de zuidelijke wind die een duwtje in de rug gaf.

P1040693Gestopt bij een kinderspeelplaats, waar schaduw was, en daar gepicknickt met de meegebrachte lunch van de ontbijttafel van het NH hotel, dan hebben we tenminste waar voor het forse bedrag die men daar voor het ontbijt rekent. Trouwens, het record van 15€ voor de hond, is in het NH hotel gebroken, twintig euro voor madam!

Redelijk vroeg, rond half twee aankomst bij hotel op de Roerkade. Het is een café/hotel, we mochten met de fietsen en kar langs de bar, en de fietsen daar neerzetten. Mooi momentje voor onze video!

Het is hier een gezellige boel, terrasjes bij de vleet en je hebt zo contact met mensen die naast je aan tafel zitten.

Voor de tweede keer in ons leven zagen we zwarte zwanen hier in de gracht zwemmen. We wisten niet dat die hier in Nederland ook waren. Voor de eerste keer zag Kees ze in Perth in Australië, heel lang geleden.

 

Cycling blog Jenny & Kees

In this blog you can follow us on our cycling trips around the world

Stay in touch

You can contact us via our Contact Form