About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

Maandag 3 juni 2019

Traject: Roermond – Geijsteren

Afstand: 62,62km

Tijd: 4h 04min

Vannacht onweerde het een paar keer en vanmorgen vroeg regende het hevig. Zouden we weer de regenpakken bij de hand moeten houden? Nee, het is meegevallen, paar kleine spatjes in de middag, maar niet genoeg om onze kleren te bedekken met plastic!

Eerst even verkeerd gereden, maar toen de Maasroute gevolgd, maar af en toe een doorsteek gemaakt, omdat we vonden dat de omweg toch wel enigszins te veel extra kilometers op de teller bracht.

P1040700In Swalmen een probleem, Jenny’s rechtertrapper was van de trapas afgeschoven! Waarschijnlijk òf slijtage òf een boutje dat losgeraakt was.  Geen reserve pedaal bij ons natuurlijk! Maar een vriendelijk mevrouw, die langsreed wist ons te vertellen dat er in Reuver een fietsenmaker was. Dus op weg, Jenny met een pedaal waar alleen nog de as op zat. Niet lekker om zo te moeten trappen, maar ze heeft het gered tot de vriendelijke fietsenmaker Geert Giesen er nieuwe pedalen opgezet heeft. Hij gaf ons ook goed advies over onze fietsstandaard, dus verkocht er ons twee voor allebei de fietsen. We waren niet altijd gelukkig met de standaard die Kees bij Decathlon gekocht had.

Na Reuver, de eerste veerboot van de dag genomen, we zouden 3 keer met de pont over de Maas gaan, twee fietsen en een karretje voor €1,80 per keer, het is te geef!

Even lunchen bij een leuk kapelletje, waarvan je er hier heel veel tegen komt, en toen maar de Maasroute gelaten voordat ie was, door de vertraging met de pedalen, hebben we de route naar het geboekte B&B genomen.

P1040706We konden daar echter niet eten ’s avonds, dus moest er nog een plek gevonden worden om inkopen te doen en zelf een maaltijd in elkaar te sleutelen. In Tienray een grote supermarkt gevonden en daar soep vooraf, gemengd sla met gerookte zalm en kaas toe, gekocht. Oh ja, en natuurlijk een flesje heerlijke Zuid-Afrikaanse Merlot.

De B&B is een verbouwde boerderij, midden in het dorp Geijsteren, met een heerlijke grote tuin en een ruime kamer met keuken. Het is weer een interessante plek zoals we er al zoveel de laatste 3,5 week hebben gehad.

Morgen gaan we richting Cuijk, waar we onze vrienden Ans en Jel zullen ontmoeten, waarmee we samen naar Malden rijden om daar te slapen en na 9 fietsdagen een rustdag te nemen.

Dan nog 3 etappes, eerst naar Apeldoorn, dan Emmeloord en zaterdag aankomst in Makkum. We kunnen het haast niet geloven dat de rit dan al bijna erop zit.

Cycling blog Jenny & Kees

In this blog you can follow us on our cycling trips around the world

Stay in touch

You can contact us via our Contact Form