About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

P1040725Dinsdag 4juni 2019

Traject: Geijsteren - Malden

Afstand: 38,76km

Tijd: 2h 31min

Een heerlijke dag werd het, gelijk zon, bijna geen wind en in het restaurant ’t Trefpunt, die bij de fantastische B&B hoort, een goed ontbijt genomen. De eigenaresse deed ons uitgeleide en was zo vriendelijk om foto’s van ons te maken.

Kees had de dag ervoor een fietsknooppunt route uitgezet, die we gevolgd hebben. Wel jammer dat na minder dan een kilometer, de weg flink opgebroken was, en we onze fietsen door het zand en het grind moesten duwen.

Daarna ging het van een leien dakje, van punt naar punt, alleen ergens moeten we een bordje gemist hebben, want een hobbelig pad langs de Maas is vast niet in de route opgenomen. Het duurde niet lang en het panorama van de Maas, waar veel vrachtschepen voorbij kwamen, was heel mooi en afwisselend. Twee keer namen we een veerboot, de eerste keer met een hele grote groep Belgische fietsers op leeftijd, die allemaal keurig een geel hesje droegen. Als ze zo in Frankrijk zouden fietsen, zou de politie achter ze achteraan zitten en uit elkaar slaan! Even met ze opgefietst en wat over hun trip te weten gekomen. Ze kwamen uit Antwerpen, zijn met een bus naar een hotel in de buurt gegaan, met hun fietsen in een aanhanger, en gingen een dag of 4 elke dag een andere route fietsen, meestal zo’n 80km lang. Alles ging goed gedisciplineerd, een begeleider met een fluitje voorop, die bij gevaar even hard op dat fluitje blies, om iedereen te waarschuwen.

Kees had met Cosmo connected, life tracking voor Ans aangezet, dus kon zij en haar zus Jel, volgen waar we waren. Het trefpunt in Cuijk, bij de veerpont, kwamen wij net iets eerder aan dan zij, dus we konden van de overkant elkaar begroeten met een ferme zwaai van de armen. Even later de omhelzingen aan de Cuijk kant van de Maas en toen gezamenlijk weer op de boot en naar een leuk restaurant in Mook, de Dolfijn, waar we wat gedronken en gegeten hebben, voordat we doorreden naar Ans haar huis Malden.

Leuk om hier te mogen overnachten en uitrusten van 9 dagen fietsen. ’s Middags een fijne wandeling door een bos in de buurt gemaakt, waar Famke even lekker mocht rennen en ook een paar speel kameraden tegenkwam om met ze te ravotten. Dat heeft ze wel een beetje gemist de laatste weken, als we honden tegenkwamen, zat zij meestal in het karretje!

 

Cycling blog Jenny & Kees

In this blog you can follow us on our cycling trips around the world

Stay in touch

You can contact us via our Contact Form