About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

P1040742Donderdag 6 juni 2019

Traject: Malden – Apeldoorn

Afstand: 60,07km

Tijd: 4h 04min

We werden uitgeleide gedaan door Ans en Jel, waar we een heerlijk tijd hebben doorgebracht. Eerst langs het kanaal naar Nijmegen. Onderweg veel takken en complete ontwortelde bomen langs de weg. Er werd door de gemeentelijke diensten druk gezaagd en geruimd. Even zoeken om over de brug te komen en daarna in een buurtwinkel wat kleine dingen gekocht.

Leuk detail, de mevrouw daar vroeg natuurlijk welke route we aan het fietsen waren en was eveneens onder de indruk van e.e.a.  Ze zei ook “Jullie hebben zeker geen elektrische fietsen hè, dat kan ik wel aan je benen zien!”

Kees was in zijn korte broek vertrokken ( zie hierboven) maar moest toch capituleren en verwisselde zijn korte voor de lange broek, het werd kouder en er viel ook motregen. Niet genoeg om een regenbroek aan te trekken echter.

Bij Arnhem weer flink geklommen, ook omdat een fietspad afgesloten was en we om moesten rijden. Na de klim een bankje, dus snel brood etc uit de tassen gehaald. Even later stopte er een fietster, waar we enige rijd mee gesproken hebben. Lang geleden was ze met een vriend naar China gefietst, dus we hadden wat ervaringen uit te wisselen. Uiteindelijk vonden we samen dat ze wat te opdringerig werd en hebben we de boel ingepakt met als excuus dat het zou gaan regenen. Niet dus!

Na Arnhem, langs Terlet richting Apeldoorn. Nog een klein stukje over een onverhard pad, waar Jenny last van de eikeltjes op de weg had. Haar fiets heeft alle bagage achterop en daardoor minder contact met haar voorwiel op de weg. Volgende keer toch maar voortassen op haar fiets!

Wat een mooie B&B hebben we geboekt! Prachtig huis, mooie kamer en vriendelijke gastheer. De fietsen konden in de afgesloten schuur, dus alles piekfijn in orde.

Nadat Kees met Famke een lekkere wandeling had gemaakt, de stad in gegaan voor een borrel, nieuwe schoenen voor Kees (die oude waren echt af), wat inkopen bij AH en daarna een perfect restaurant Don Quichotte waar we ook nog eens een heel leuke ontmoeting hadden. Naast ons zaten vader en zoon, vader was 90 en oud Hoofd Werktuigkundige bij Shell tankers! Jenny maakte contact door over wijn te beginnen en daarna had Kees en de man van 90 veel gespreksstof over hun vaartijd, maar ook de zoon deed enthousiast mee aan onze gesprekken, dus het werd weer laat!

Cycling blog Jenny & Kees

In this blog you can follow us on our cycling trips around the world

Stay in touch

You can contact us via our Contact Form